Nieuwe opleidingen NVC, ook te volgen via E-learning

Op deze site vindt u de nodige info terug betreffende de opleidingen Nucleaire Veiligheidscultuur georganiseerd door ECS vanaf 01/04/2022

Lees meer Sluiten

Praktische info

Locaties & talen

De NVC-opleiding in Nederlands en Duits kan gevolgd worden bij ECS te Schoten (theorie+praktijk op de werfsimulator). De praktijkdag op de werfsimulator vindt voor sommige opleidingen plaats te Scaldis – Kallo.

De NVC opleiding in Frans en Engels kan gevolgd worden bij ECS te Villers-le-Bouillet of Suarlée (theorie). Het praktijkgedeelte vindt plaats op de werfsimulator te Tihange.

Kijk bij locaties voor meer info.

E-learnings

  • U kan ervoor opteren (een gedeelte) van de NVC opleiding via E-learning te volgen ipv klassikaal. De mogelijke e-learning sessies kan u vinden op ons on-line platform, al dan niet in combinatie met 1 of meerdere dagen theorie/praktijk (incl examinering) bij ECS zelf.
  • Wanneer u inschrijft voor een E-learning zal u via mail een login en paswoord ontvangen om de E-learning thuis te volgen via het online portaal. De E-learning dient volledig en binnen een bepaalde termijn gevolgd te worden opdat aansluitend (al dan niet) het vervolg van de opleiding/de examinering kan volgen.
  • Een detail betreffende de verdeling tussen het gedeelte E-learning @home en het klassikale gedeelte bij ECS, vindt u terug bij o.a. opleidingen en kostprijs.
    Indien de E-learning gevolgd wordt door opleiding bij ECS, dient de E-learning ten laatste 10 werkdagen voor de start van de opleiding bij ECS afgerond te zijn.
  • De E-learnings worden opgesteld in samenwerking met Flowsparks. Benieuwd naar hoe zo’n E-learning in zijn werk gaat? Bekijk hier een demo-filmpje!

Deelnemen aan de recyclage-opleiding

Vanaf 6 maanden voor, tot op de vervaldatum van het NVC-certificaat kan u de recyclage-opleiding volgen.

De recyclage verlengt de initiële vervaldatum van het certificaat momenteel met 3 jaar. Van zodra de vervaldatum overschreden is, dienen de deelnemers opnieuw een Basisopleiding te volgen.

Er zijn twee recyclage-opleidingen beschikbaar:

Module 4 (voor medewerkers met meer dan 75 gewerkte dagen on site)

Module 2 (voor medewerkers met minder dan 75 gewerkte dagen on site)

Aanwezigheden voor de klassikale sessies

Deelnemers dienen tijdig aanwezig te zijn voor de volledige NVC opleiding, zowel voor het theoretische als praktijkgedeelte. De uren worden duidelijk meegegeven in de uitnodiging die elke cursist ontvangt voor aanvang van de opleiding.

Opgelet: bij te laat komen voor een NVC opleiding kan de toegang geweigerd worden.

Om een geldig certificaat te behalen, moet de deelnemer voor de theoretische en praktische testen slagen en aanwezig zijn gedurende de volledige en aaneensluitende sessie. In geval van één of meerdere afwezigheden tijdens de opleiding zal de deelnemer terug moeten worden ingeschreven voor een volledige opleidingssessie aan 100% van de inschrijvingskost.​

Catering

Catering: Tijdens de opleidingen krijgen de deelnemers gratis koffie, water, thee, … Daarnaast wordt telkens een broodjeslunch voorzien voor alle deelnemers., incl. een frisdrank.

Te voorzien

Niet vergeten door de deelnemers: identiteitskaart.

Voor de opleidingsdag die doorgaat op de werfsimulator dienen de deelnemers de nodige PBM's (proper!) mee te brengen: veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en veiligheidshelm.

Annulaties en wijzigingen

Indien u een inschrijving annuleert tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie, kan dit kosteloos.
Indien u een inschrijving annuleert binnen de 10 werkdagen voor aanvang van de sessie, wordt de volledige opleiding betaald.

Indien u een deelnemer wil wijzigen, kan dit kosteloos tot 2 werkdagen voor aanvang van de sessie. Binnen de 2 werkdagen voor aanvang van de sessie of in het geval van een andere deelnemer op de aanvangsdag zelf, zal een forfait van € 50 excl. BTW per wijziging aangerekend worden.​

Betalingen

De factuur voor deelname aan de NVC opleiding zal u na bevestiging van inschrijving digitaal worden bezorgd.
Gelieve er rekening mee te houden dat de factuur ten laatste 10 dagen voor aanvang van de opleiding dient betaald te zijn opdat de deelnemer kan aansluiten bij de opleiding.

Klachten

Indien u een klacht of opmerking heeft, kan u deze richten naar het algemene mailadres nvc-csn.be@equans.com

Wij zullen uiteraard uw mail zo snel mogelijk beantwoorden.